Follow me & I'll Follow u back

Sunday, May 22, 2011

Quiche LizAli

First time Liz buat quiche daging cincang dan cendawan butang kelmarin. Anak Liz memang suka makan quiche. Bila pergi bakery pasti anak Liz tidak pernah miss beli quiche. So Liz try tengok utube cara membuat quiche ...nampak memang senang juga...cuma Liz tukar bahan intinya ikut suka Liz. Kalau nak resepinya Liz cuma sukat-sukat ikut suka hati Liz. You all boleh google saja di utube resepi kesukaan anda. Tak ikut resepi pun boleh..kalau Liz suka masak main hentamlah..akhirnya Alhamdulillah menjadi jugak...tapi tak lah sehebat seperti dibakery...
Liz goreng sekejap candawan, daging cincang, garlic, lada sulah dan sedikit garam dan sayur campur lepas tu masukkan kedalam acuan yang berisi doh

susu segar, cream, telur sedikit garam yang dicampur seterusnya dimasukkan kedalam adunan dan bakar dalam 20 ke 30 minit
Hasilnya...emm pasti anak anda suka





LinkWithin