Follow me & I'll Follow u back

Monday, December 20, 2010

Aduhhh... esuk liz ada exam...

Liz pos in Malay version sajalah ....sekali-sekala lah.....

Peperiksaan Peraturan Kewangan akan ku hadapi esok. Aku bukan juruwang, aku bukan akauntan, aku bukan pemutik hutang, aku bukan kerja di pejabat kewangan..aku cuma guru. Tak minat pun aku peraturan kewangan ini...kalau terima wang aku sangat suka...hehehe..Apa boleh buat sudah peraturan kalau nak memohon kenaikan pangkat mesti ambil peperiksa FR (Financial Regulation) dan GO (General Order)...Benda ini hanya untuk pegawai kerajaan yang berkhidmat di kerajaan Brunei saja. I pun baru juga mentelaah buku FR sehabis2an hari ini...adalah membaca yang hari-hari dulu cuma sedikit saja. Aduh bukan main nak meletup otak liz....semua dah jadi rojak...inilah akibat last minit ..heheehe salah i jugak...baik juga ambil periksa ini FOC... harap2 lulus lah.....23hb will be GO exam...wah nak relex pun tunggu lepas 23hb ini...Doakan Liz ya kawan....



8 comments:

zura@iwan said...

ooo..gud luck ye kak liz...

Liz said...

Tq zura..ni pun liz sambil blogging..hehehe gimana ni dah addicted

izan_cute said...

good luck yer =D

Liz said...

Tq izan...

UmmiRosma said...

all the best :)

Liz said...

thanks dear rosma

Ummu Ammar said...

Salam Liz..

Macam mana dengan exam hr ni? Harap dpt jwb dgn baik. Kalau kt Malaysia, kami penjawat awam termasuk guru kena ambil exam PTK (Penilaian Tahap Kecekapan)...tp start thn depan dah dimansuhkan..

Liz said...

Alhamdullilah Liz dapat jawab dengan tenang dan lancar exam tadi pagi..tq ummu...bagus tu exam kat Malaysia menguji kecekapan enapa ya dihapuskan tahun depan? mungkin ada pembaharuan dibuat nanti

LinkWithin