Follow me & I'll Follow u back

Wednesday, June 15, 2011

Kenangan di Universal Studio Singapore

Friday-10th June 2011, 9 pagi Liz dan keluarga dah bersiap nak pergi ke Universal Studio. Adik Liz dan keluarga tiba ke Singapore 9hb, satu hari lambat dari Liz. We all pergi Sentosa ikut MRT, tak nak ikut taxi sebab taxi hanya boleh bawa 4 passengers saja and we all semuanya 10 orang so kena ikut 3 taxi tambahan lagi agak mahal jika dibandingkan ikut MRT. Liz suka naik MRT sebab Liz nak merasa keadaan dan suasana naik MRT bersama anak-anak. Tiket Universal sudah pun awal Liz tempah secara online, kalau musim cuti sekolah harga naik dari hari biasa, harga bagi dewasa $72 dan kanak-kanak $52. Liz sarankan baik juga beli online untuk mengelakkan Q panjang di kaunter tambahan pula musim sekolah pasti ramai pengunjung. Kalau nak beli yang express kena tambah $48 seorang....yang express ini kita tidak payah tunggu Q panjang bila hendak main permainan. Tapi Liz tak mau beli sebab kita boleh main permainan yang tak panjang Q dahulu. Bila dalam Universal kita boleh main beberapa kali asalkan sanggup tunggu Q. Kami berada di Universal pada jam 11 pagi sehinggalah selesai jam 10 malam. Tidak terasa juga bila berada disana....itu pun Liz rasa belum cukup kami menikmati kesemua permainan disana disebabkan terlalu ramai pelawat yang berkunjung...Liz hanya post sebahagian gambar yang Liz ambil dan nanti Liz post lagi esuk-esuk..Insyallah..

Bersiap untuk menuju ke destinasi yang dituju
Izzat asyik tengok template ..dan tak sabar rasanya nak bermain di Universal Studio
Bangunan Raffles City Mall seberang Carlton Hotel
Tengok Map nak tahu direction MRT ke SentosaTak cukup tempat duduk..so kena lah berdiriLiz dan keluarga isi perut dulu di Vivo city Mall..Liz pilih Kolo mee..baik juga ada makanan halalNaik MRT dari Vivo City terus menyeberang ke Sentosa Island
Wowww ala Hollywood..klik klik terus Liz ambil gambar
Tak tahu kemana hendak mula...

So Liz ambil anti-clockwise direction sebab clock wise agak ramai juga yang Q

Bergayalah anak Liz...
Ada watak juga abang ipar Liz..hehe
cuba trypink..lah..New york artis lagenda
Liz mesti bergambar depan kereta klasik ini ..tidak boleh tidak
anak dan adik Liz sedang bergaya
Apa kah namanya monster ini..Liz pun tak tahu
Di Sci-Fi City..The city of the future..kononnyalah
berehat sebentar



2 comments:

UmmiRosma said...

did u happen to go to Shrek's home? hehe..i wish i could..nice pics...keep coming..

Liz said...

yes dear..nanti i will upload soon. tq dear

LinkWithin